Mange drømmer om å bo i et varmere land der de slipper mørke og kalde vintre. Spania har lenge vært et favorittland å feriere i, og de senere årene er det stadig flere nordmenn som har kjøpt seg hus eller leiligheter i Spania.

Noen bor i ferieboligen bare noen uker hvert år, mens noen velger å flytte til Spania for noen år eller for resten av livet. Spania er et billig land i forhold til Norge, og det finnes også norske skoler og norske miljøer der. Noen velger også å sende barna på spansk skole, slik at de skal lære språket og kulturen.

 

Det finnes mange nyttige nettsider for nordmenn som vurderer å flytte til Spania. Man finner mye informasjon på nettsiden spaniaposten.no og på det offisielle norske nettstedet i Spania. Det er viktig t hele familien er enig om at man skal flytte, for det kan være veldig tungt for barn å si ha det til vennene sine, og reise fra Norge. Selv om det bor mer enn 50 000 nordmenn i Spania, kan mange barn og ungdommer synes at det er vanskelig å bo i et annet land. Avgjørelsen må derfor tas i fellesskap.