5 musts for deg som skal reise til Spania

Spania er et sant overflødighetshorn av opplevelser, og før du drar kan det lønne seg å sette seg litt inn i hva landet faktisk har å by på. Skulle vi anbefale kun fem ting, vil det bli de følgende:spain_293469569

  1. Kjøp deg en bok om det spanske kjøkken før avreise. Mange nordmenn kjenner kun til chorizo-pølser og paella, men det spanske kjøkken er langt rikere enn som så. Dessuten finnes det sterke regionale variasjoner: Katalansk mat er således noe helt annet enn andalusisk. Ved å gjøre litt research på forhånd vil du lettere kunne finne fram til maten du liker.
  2. Lær deg litt spansk! De fleste spanjoler under 50 snakker etterhvert noe engelsk, men med elementære spanskkunnskaper vil turen fortone seg både lettere og mer interessant.
  3. Uansett hvor du velger å reise i Spania, vil vi på det sterkeste anbefale at du planlegger turen til en festival. Spanjolene elsker sine festivaler, og det med god grunn. Folkefestene i f.eks. Barcelona, Pamplona og Sevilla er en reise verdt alene.
  4. Spanias dramatiske historie reflekteres i landets arkitektur, landskap og tradisjoner. Hvis ikke du kjenner denne historien vil du gå glipp av mye av det som er mest spennende ved landet. Om du ikke har ork til å pløye deg gjennom bindsterke verker, finnes det en masse gode filmer og dokumentarer om emnet.
  5. Spania er glohet om sommeren, men vintrene kan være forbausende strenge. Sørg derfor for å ta med deg riktig klær til riktig sesong. Elementært, tenker du kanskje, men synet av stivfrosne nordmenn i Madrids gater på vinterstid forteller oss at så ikke er tilfellet.