15 ting å gjøre i Barcelona

Barcelona er en av de mest spennende byene i Europa, om ikke verden. Det er så mye å finne på i Gaudis by at man nesten kan bli svimmel. For å gjøre ting litt lettere for deg har vi her samlet ting du kan finne på mens du er på besøk i byen. Noen er et must for alle turister, andre er mer innrettet på deg som vil gjøre noe spesielt.Barcelona

 1. La Rambla – Den brede, levende gågaten midt i sentrum av Barcelona er fargerik og spennende uansett hvilken tid på døgnet du velger for en spasertur. Du kan nesten ikke unngå en tur langs La Rambla mens du er i Barcelona, derfor skal vi ikke fordype oss i dette første punktet.
 2. Parc Güell – Denne parken er et stykke unna sentrum, derfor velger mange å hoppe den under sitt besøk. Hva er spesielt med en park, liksom? Men Park Güell er så mye mer enn en park! Her fikk den verdenskjente arkitekten Gaudi leve ut sine unike ideer. Mens du spaserer omkring vil du derfor ikke se noen rette vinkler – alt flyter, alt er levende, fargerikt og spennende. Utsikten mot Barcelona er dessuten helt fantastisk, et must for alle med et kamera.
 3. Paella – Er du glad i mat, må du utvilsomt finne en koselig, liten restaurant og prøve ekte paella. Legg merke til at de flotte stedene ved havet ikke kan måle seg med de tradisjonelle kafeene i de trange gatene rundt La Rambla. Dyrere er ikke nødvendigvis bedre!
 4. Spill EPT – Uansett om du er pokerfrelst eller ikke, bør du ta turen innom EPT om du er i Barcelona når turneringen finner sted. Denne storslåtte pokerturneringen er åpen for alle, og med de gigantiske gevinstene i potten kan du faktisk komme hjem mye rikere enn når du reiste.
 5. Se «Barca» spille – Hvorfor ikke ta turen innom Camp Nou for å se Messi og Neymar vise klasse på fotballbanen? Området rundt Camp Nou er alltid fylt med Barcelona-fans, og vi anbefaler også å stikke innom det tilhørende museet.
 6. En natt på Razzmatazz – Dette monsteret av en nattklubb er verdenskjent for sin utrolige atmosfære. Her kan du danse dagen lang, omringet av mennesker fra hele verden. Hvorfor reise hele veien til Ibiza når man har uforglemmelige Razzmatazz her på fastlandet?
 7. Klatre opp i Sagrada Familia – Dette underverket av en kirke var Gaudis store mesterverk. Kirken ble ikke ferdigbygd mens han var i live, og den er faktisk fortsatt i byggefasen. Det har lenge vært snakket om at Sagrada Familia er «nesten» ferdig, men dette har blitt sagt i over ett hundre år. Ja, kirken ble påbegynt i 1883!Barcelona Sagrada Familia
 8. Svøm i Middelhavet – Ja, hvorfor ikke tilbringe en dag på stranden? Midt i byen, et steinkast unna La Rambla, finner du den flotte sandstranden i Barcelona. Kom tidlig for å sikre deg de beste plassene – rundt middag er det allerede tusenvis av mennesker på stranden.
 9. Gratis museer – Mange av byens nasjonale museer er helt gratis å besøke, så lenge du kommer på en søndag. Hvorfor ikke se mesterverk av Picasso helt uten kostnad?
 10. Gå deg vill i Barri Gotic – Dette kvartalet er fylt med gotiske bygninger fra middelalderen og er nesten alltid skyggelagt. Varme sommerdager er perfekte for en gåtur gjennom de trange gatene.Barcelona Barri Gotic
 11. Font Magica – Dette er en dansende fontene, som omringes av musikk og unge mennesker på kvelden. Et fantastisk, avslappende syn etter en travel dag.
 12. Loppemarkedet Encants – Ja, du vet hva et loppemarked er. Encants i Barcelona er fylt med spennende ting du aldri vil finne i vanlige butikker – kjøp suvenirene her hvis du vil overraske venner når du kommer tilbake!
 13. Tapas om natta – Som du kanskje har hørt, spiser spanjoler middag veldig sent. Folk fra Catalonia spiser enda senere – det er ikke uvanlig for hele familier å gå ut på middag en time før midnatt. Bestill ti-tolv tapas og følg mens restaurantene fylles opp av horder med helt ulike mennesker.Barcelona Tapas
 14. En natt i luksus – Hvorfor ikke unne deg selv litt luksus? Bestill en natt på W Barcelona, det fabelaktige 5-stjerners hotellet som stikker ut i havet. Rommene kommer med en utsikt som ikke kan beskrives med ord. Romantisk helgetur, kanskje?
 15. Kvikksølvfontenen – Hvis du vil se noe de fleste byguider ikke nevner, er det bare å ta turen til fontenen av kvikksølv midt i sentrum. Ja,Kvikksølvfontenen plasker ut dødelig kvikksølv. En opplevelse du sent vil glemme.